Kraft i mängder

Få saker är så jävla mäktigt som ett spann med hästar! Sådan oerhörd kraft..!
 

Källa: Driving MontageCavewood Productions on Vimeo.

 

Fortsatt bootsfrustration

Är en lat så är en. Jag vill helst slippa gjuta upp egna boots, men vad ska en göra liksom? Nu är det lite för sent för att påbörja något projekt, men framåt hösten så satsar vi på att gjuta upp hovboots från grunden baserade på Svalas hovar!
Just nu sitter jag och letar inspiration. Men det är helkört med egengjorda boots mer eller mindre. Verkar ovanligt att folk gör egna!
Något i den här stilen blir det nog, som tänkt.
Bild på Sväljis hov i maj 2014.

Sväljis flippar..!

Sväljis fortsätter att bete sig minst sagt udda i vissa situationer... Idag så hade hon bestämt sig för att följa med mig ut genom grinden. Problemet var att nedersta tråden fortfarande sat kvar... Resultatet blev en unghäst, som med ytterst skärradf blick fick sig några stötar i karleden, eftersom tråden vägrade glida av medan hon backade! Och vad skulle jag göra? Behålla lugnet är ju steg 1 liksom. Efter bara några sekunder gled tråden mycket riktigt tillbaka ned över hoven, men då började ett skådespel jag aldrig tidigare skådat... Den skärrade lilla Svala hoppade baklänges, föltuggandes, och slog som besatt efter Julia..! Hon visade tydlig skräck under hela processen. Jag fattade inte ett skit av vad som hände! Vad göra?! I det ögonblicket var jag så tacksam att mina hästar är tränade på röstkommande! Jag kallade på Julia, alltmedan jag visade med kroppen att Svala skulle åt andra hållet. Sväljisen slutade slå nästan omedelbart, men fortsatte föltugga och såg mycket förskräckt ut. Julia gick undan en bit och lät mig lugna ned hagkompisen.
Ja, jag vet inte vad jag ska dra för slutsatser utifrån upplevelsen... Jag berättade om spektaklet för Jonna, Klara och Evelinn, och vi kom väl mer eller mindre fram till att hon kan ha reagerat såsom hon gjorde för att hon är så ovan att vara rädd. Nej, men ärligt har jag ingen aning alls vad det var som orsakade händelseförloppet! Det hela var så långt ifrån vad jag tidigare upplevt.
Någon av mina läsare som kan ha några spekulationer kring det hela?