Gjuta boots

Jag har tidigare nämnt hur svårt det är med passande hovboots till små hästar. Sväljis har dessutom lite ovanlig hovform då de är bredare än de är långa. Även Julia har helt runda hovar, vilket sällan är vad hovboots är utformade för. Så hur löser en det? Ja, är du som mig en händig estet så tar du saken i egna händer, väljer material, formger och gjuter upp egna hovboots! Just nu skissar jag en del på olika lösningar. Tanken är att det ska bli en modell utan mycket material, både p.g.a. miljöfråga och arbetsprocessen, tänk lite Easyboot Glove/Glue-on.
Det är ju inte helt lätt att hitta ett material som är mjukt nog att låta hoven arbeta, men hårt nog att klara slitage och broddas (vilket de i första hand är tänkta att fungera som: halkskydd). Därför hörde jag av mig till en återförsäljare av gjutmaterial och hörde mig för vad denne trodde skulle passa. Stackaren hade ju verkligen noll erfarenhet av hästar, än mindre knäppgökar som ska gjuta "gummistövlar" till pållen..! Jag fick tillslut iväg en bild på hovboots av ungefär modellen jag tänkt mig. Då erkände personen att hen inte alls hade fattat att skorna skulle sitta på bara hoven, inte en bra bit upp på benet, precis som "gummistövlar" faktiskt gör (smart ordval Marooie...)! Hahaha! I vilket fall som helst kom vi överens om ett polyadditions silikon med hög densitet och slitstyrka. Så nu fortsätter skisserna av modell och alla små detaljer, såsom skärning och suldesign.
 
Julias Easyboot Traditional under utprovningen. Då: Perfekta! Nu: Något för långa.
Att kombinera perfekt passform och funktion med slitstyrkan i marknadens bästa boots vore drömmen!
 
En kommentar publicerat i Kreativt, Naturlikt, Utrustning;
Taggar: Brodda hovboots, Diy hovboots, Egengjorda hovboots, Hovboots, Hovboots mot halka, Marooie, Marooie.blogg.se, Sväljis, Team Marooie
#1 - - Divorce your horse :

Vilken snygg header du har!! :)

Svar: Jag tackar å det ödmjukaste! :') Alldeles egentecknad, med lite hjälp av min kära Indy som skuggat.
marooie.blogg.se