Pressat läge för foto

"Det är den coolaste unghäst jag varit med om under inkörning."
Så säger min högt älskade mor om Sväljis utveckling. Och jag håller med: Hon är jäkligt okomplicerad! Idag kände jag att det var dags att plocka med vagnen på allvar i inkörning. "Jag vet inte om jag tycker hon är riktigt redo för det ännu", sade min vana kusk till medhjälpare. Jag hade dock på känn att min klipska Svälibäbä skulle ta sig an uppgiften utan några större problem. Även om jag där och då halvt instämde med ett "vi tar det lugnt".
Som groom till en kusk får en utstå skitgörat. Idag bestod det av att släpa upp min inte helt lätta (väger väl ca. 90 kg) vagn för uppförsbacken (av rätt tung sand) precis utanför stallet. Väl uppe och efter att ha stämt av kontrollen litet, ja, då spände vi lugnt och försiktigt för. I principen är både jag och mamma helt inne på att förspänning skall ske med en i tömmarna och två på var sida hästen med ledrep. Idag ruckade vi dock lite på reglerna pga av en kombination av lättja och tro/hopp/kärlek (OBS! Gör ej hemma!).
...
Någon meter gick. Svala fladdrade lite fundersamt på både nösborrar och öron. Den lilla bruna gräddbakelsen gav mig en förvirrad blick, litet som en fågelunge. Sedan byttes det snabbt till ett självklart glatt tempo, härlig framåtbjudning och trevlig attityd! Jahapp, så kan det gå. 
Jag vill såklart alltid tro det bästa om situationerna jag sätter oss i; och denna gång var det med all rätt! Nästan en kilometer på milda vägar blev det, med ett antal svängar. Precis som det bör vara gick det till: Lugnt, glatt, förståndigt och lagom långt.
Som ni säkert förstår blir det inga bilder i ett sådant här läge. Blev lite mycket att hålla koll på ändå, med tömmar, unghäst och linor. Men i slutändan gick det ju bra och det är ju det viktigaste. Nästa gång ska jag försöka få någon med mig som är intresserad av att fyra av några blixtar åt vårt håll (det flashiga uttrycket åsido så skippar vi nog helst blixt, tack)!
Tills vidare: Kör lugnt!
 
 Pssst! Ni som vill följa just inlägg om inkörning utan att bläddra genom hela arkivet kan nu hitta alla tillhörande inlägg under den nya kategorin: Inkörning!
 
 
 
#1 - - Evelinn Bladström:

Blir så fruktansvärt glad över er! :D Du är hur grym som helst, Marie! Sväljjiz också, såklart :D

Svar: Svälibäbä mest av alla! ❤
marooie.blogg.se