Enkla kommandon

Nu var det länge sedan jag hade tid att träna de enkla kommandona med Sväljis. Självklart blir jag orolig att saker ska glömmas bort när det repeteras sporadiskt på detta vis. Sen kommer jag på mig själv: Men alla de enkla kommandona använder vi ju i vardagen. Exakt varje dag! Att flytta sig bakåt, framåt, i sidled... Det är ju helt enkelt något som smälter ihop med den vanliga hanteringen. Min unghäst är typen som verkligen inte reagerar ett dyft på selen och alla dess delar. Så självklart kommer hon inte reagera när annorlunda på kommandona bara för att selen är på! Ibland oroar jag mig helt enkelt helt i onödan.
Påtal om detta med selar och kommandon och inkörning i det stora hela... När jag körde in Julia kom nästa steg hela tiden så naturligt. Först nöta tömkörningen som inte fungerade, med allt det innebär: Svängningar, halter, igångsättningar o.s.v.. Sedan var det bara att jobba med vagnen. Det bråkades och nöttes en hel del. Men Sväljis... Allt är okej. Allt är lugnt. Allt är liksom som att det gjorts tusen gånger! Det kan tyckas vara positivt, men vet ni vad? Jag får inget grepp om när exakt jag ska gå vidare! När allting är en "walk in the park", då är det jäkligt svårt att faktiskt "träna" och "vänja" vid alla moment. Med andra ord har jag stött på en inkörning jag aldrig stött på förut..! Hur ska jag hantera detta? Jag nöter vidare, gör allt det lätta, skapar ett lugn. Det viktigaste med körning är ju att allting ska vara just tryggt och lugnt. Så att bygga en stabil grund, en grund som egentligen är femton lager för tjockt, det är A och P!
 
Lämna kommentar publicerat i Körning, Sväljis;
Taggar: Bettlös körning, Inkörning, Körhäst, Körning, Sportkörning, Sväljis, Swallov, Swallov the Welsh, Welsh sek. B, Welshponny