En hyllning

Trots en envis influensa har jag tagit mig ut med min Bä-biss idag. Och för första gången travade vi förspänt..! Utan problem sprang hon på med lika vackert böjda och spetsade små fjärilsvingar till öron. ~
Men detta är inte en hyllning till min unghäst, nej, detta är en hyllning till en individ som inte ville komma in ifrån hagen när Svala började sättas i vagn. En individ som surt vände rumpan till. En underbar ponny.
Julia har alltid varit något otroligt småsur direkt jag selat för en annan häst. Julia är min enmanshäst. Och inte för att hon bara accepterar mig, nej, självklart inte! Utan för att hon är beredd att arbeta och känner sig direkt förolämpad om jag skulle anse henne "olämplig" att arbeta genom att sela för en annan ponny. Detta låter kanske som en riktigt flummig tolkning av hennes beteende; men tro mig: Direkt hon själv fick komma ut och köras igen så kom hon åter och stack huvudet villigt i grimman! Julia behöver känna sig duktig. Och det är just vad hon är. En fantastisk, trygg, givande och klok individ! Igår var vi på uppdrag i Gamla Gefle. I vinande vind skrittade vi runt med en vagn fylld med godispåsar och paket åt hela "byns" alla små barn. Gårdsdörrar slog och ljusen fladdrade vackert i mörkret. Mitt i detta befann sig en liten, liten ponny, med en kärlek för sin uppgift och en trygghet och utstrålning som fångade alla som mötte oss. Ja, till och med en polisbil körde förbi, blinkade med blåljuset för att sedan vända och fråga om de fick ta en selfie med oss! Tänk vad charmen hos en Shetland kan göra med människan? Tänk vad en vagn kan göra med en liten arbetshäst.
 
 
#1 - - Anonym:

Då passar jag på att hylla dig. För det är du som gjort dessa två ponnysar till de otroliga individer de är.

Svar: Tack så mycket! ~ 💚 Jag tror jag fått så mycket gratis genom mina år på travbanor och bondgård. inte existerar den traktor som skrämmer Julia inte..! Hahaha!
marooie.blogg.se

#2 - - Jonna:

Åh fina fina Julia!! Det här inlägget berörde mig verkligen <3

Svar: Tack! <3
marooie.blogg.se

#3 - - Klara Forsström:

<3