Urhästens Julkalender 2015: Lucka ÅTTA

 
Nämn en ovana du har i stallet
 
Jag har mååååånga ovanor (såklart)...Bland annat är jag expert på att leta fel. Detta är en direkt effekt av hela min personlighet som går ut mycket över oss alla. Är det inte lite ojämt? Ser det inte lite ur takt ut? Till och med när Julia är i fint vinterhull går det ju att träna bort lite till.
För att kunna spinna vidare på detta måste jag förklara lite: Jag har en historia som ätstörd. Jag levde på under hälften av det antal kalorier som bör intas för att ens hålla sig frisk och såg till att träna bort alltihopa. Alltihop. Jag rasade 15 kg på en och en halv månad. Efter tre års hårt arbete (och en del bakslag) har jag nått då jag älskar min feta kropp, hatar fetthatiska människor och visar människor att jag ser bortom hur de ser ut. Tyvärr tar det lång tid att bli frisk och det syns främst i min ambition kring mina hästar. Skammen har istället flyttat dit; mina hästar representerar min sjuka del fortfarande.
Det är kanske den mest skadliga ovanan jag idag har. Det blir fetthat, fast mot mina ponnyer! Missförstå mig rätt: Det är otrolig skillnad på att bry sig om hur hästarna mår och ta ansvar för att hålla dem i form, motför att förvanska dem känslomässigt med total fokus på fettförbränning.
 
Jag har så mycket ovanor. Jag kan slarva med att sopa och mocka någon dag, för att sedan maniskt pilla upp och ned på allt. Jag har dåligt minne och glömmer viktiga saker (TYP som att mocka). Jag blir orolig och får ångest över småsaker. Jag kan onekligen nöta på hur länge som helst kring detta! Men istället tänkte jag vända lite på det hela: Jag jobbar för förändring. En del av att se sina brister är ju att en är medveten och därmed kan förändra sig i viss mån! Och det ska jag jobba hårt på 2016. Förändring.