Slagsmål mot halka

Det är en sådan oerhörd skillnad på hur mina hästar rör sig på halka! Julia är inte alls rädd av sig. Henne får jag stoppa för att hon inte ska rusa rakt ut på blankis, och när hon väl halkar iväg med något ben så blir det inte någon större affär av det än att hon drar benet till sig igen och knatar vidare. Svala däremot, hon kollar noga hur marken ser ut och väljer bästa underlag. Hon har bättre grepp än Julia och halkar sällan. ÄNDÅ är hon försiktigare. Julia är en bulldozer...
Påtal om hovar: Jag tar själv hand om hovvård och verkning på båda mina pållar. Varför blanda in fler när det fungerar prima ändå, liksom? Oftast verkar jag någon gång i månaden nu när båda redan har en fin grund att stå på (Hah! Det är kul för att det handlar om hovar..! "Stå på"! *host*) och idag var det dags igen. Båda fick tas ned någon millimeter och rundas av i tårna, men inte mer än så. Och nu när jag ändå hade dem båda nyverkade så passade jag på att mäta deras hovar!
(bredd x längd i cm)
Julia
V.f.: 9,5 x 9,5
V.b.: -
H.f.: - 
H.b.: -
Sväljis
V.f.: 9 x 8
V.b.: 9 x 8
H.f.: 8,5 x 8
H.b.: 9 x 8,5
 
Anledningen att jag ville ha de här siffrorna nu är för att kunna kolla efter hovboots till Svalan. Hon behöver det absolut inte p.g.a. någon ömhet eller som slitageskydd, utan jag vill bara ha möjligheten att förse henne med brodd vid behov till nästa vinter! Men då är det ju det där med utbudet av boots för pyttehovar... Sväljis har den mäktiga bredden 9 cm, och då hon dessutom har bredare hovar än längden så krymper utbudet ytterligare. Och då de ska gå att brodda så, ja... Då blir utbudet mer eller mindre obefintligt! Det som gäller är Easyboot Traditional, samma märke och modell som jag har till Julia. Julia har stl. 000 och Svalan skulle ha 0000.
Problemet? Julia har helt runda hovar och Svala har breda, korta hovar. Alltså är Traditional fel proportioner de också egentligen... Det är enda problemet med hovboots! Jag får designa och göra egna hovboots..!
 
Så här såg det ut i slutet av februari 2014, dagen då Svala kom till teamet. 
 
#1 - - Isabelle:

Haha upptäckte först nu att du bytte bloggportal x)

Du anar inte vad chockad jag blev igår när jag upptäckte att en bloggare jag följer (+ på IG) börjar följa min blogg på tumblr :O

Kan du inte lägga upp lite bilder på dina hästars hovar?
/Hovnörden

Svar: Men haha..! Världen är bra liten! Jag hade INGEN aning om sambandet här!Det är du som är Barefoothorses på Tumblr alltså!? Superkul! :D
Självklart kommer det lite bilder på pållarnas hovar! Då det fungerat så felfritt så har jag inte brytt mig så mycket om att fota och dokumentera... Men jag får fixa det imorgon!
marooie.blogg.se

#2 - - Isabelle :

Ja ibland är världen riktigt liten!
Det finns en annan blogg, barefoothooves, på tumblr. Den är riktigt bra, h*n förklarar riktigt bra om hovar och hjälper andra bloggare med att förklara deras bilder på hovarna. Hur de ska verka osv.


Svar: Lade omedelbart till den på min lista! Alltid kul att kolla runt på hovar.
marooie.blogg.se