Tomhet

Jag sitter framför en tom sida. Den där tomma sidan liksom förstör... Allt det där tomma sätter stopp för allt som måste ske. Tomheten påminner om mig själv.
Jag är ett vrak. Allt som normalt har fungerat har kraschat för länge sedan. Jag trodde det var depressioner. Den "vanliga, ofarliga typen" som "botas" genom lite terapi och några piller. Folk har helt fel syn av psykisk sjukdom... Verkligheten ser inte ut så. 
Bipolaritet. En del av mig. Egentligen känner jag mest att det är en stämpel som psykologerna har satt för att göra det lättare för alla andra att dra slutsatser. Vem är jag? Jag är sjuk. Men jag hostar inte. Istället för att ta medicin och bli frisk, så tampas jag med en ständig upp- och nedgång av psyket, än så länge för mig "slumpmässigt".
Den här bloggen kretsar kring mina vänner - Julia och Sväljis - och allt vi gör tillsammans: Kör, leker, utvecklas, lär. Jag har aldrig tänkt blogga om någon sjukdom. Men jag vill så gärna att ni ska veta... Att ni ska få se mig, inte en fasad som ni tror är jag! Jag kommer aldrig bli frisk, jag kommer alltid känna av det. Det är vad psykologerna menar; att detta är medfött, obotligt och svårmedicinerat, samt väldigt komplext.
 
"När man har bipolär sjukdom får man återkommande perioder av omväxlande mani och depression. I en manisk period är det vanligt att man har en förhöjd sinnesstämning, är överaktiv och behöver mindre sömn. Vid depression är man ofta nedstämd, håglös och känner sig trött på livet. Mellan sjukdomsperioderna är man vanligtvis helt frisk."
 
#1 - - Jonna:

Jag tycker så mycket om dig Marie <3 visa oss dig utan fasad, jag vill se 100% Marooie, och du är trots allr 1/3 av teamet vi vill läsa om och följa!

Svar: Tack Jonna! <3 Det blir bara inte så smooth och bekymmersfritt utan fasaden... Jag ska verkligen försöka!
marooie.blogg.se

#2 - - Urhästen ✿ Digital konst, blommig häst & Lillhov:

Jag vill läsa ALLT!

Svar: Jag ska göra så gott jag kan! Det är inte helt lätt att få ned det i ord... Men kanske är det bra för mig också. Att öppna upp.
marooie.blogg.se

#3 - - Anonym:

Älskade unge! Vi älskar hela dig och stöttar dig så mycket vi kan. Du är inte din diagnos eller din sjukdom du är Marie och du är bipolär<3 var 100% dig själv och du ska se att allt löser sig!

#4 - - Klara Forsström:

Vi tycker om dig för den du är Marie, här inne ska du inte behöva låtsas. Det är din blogg <3

Svar: All kärlek..! <3
marooie.blogg.se