Bröt schemat

Klart vi gjorde... Nej, det blev lite halvhjärtat rebelliskt, ärligt talat! Stallägaren bad oss nämligen att testa några varv på nya ridbanan. Så jag testade först skritt, arbetstrav och längd trav. Överallt gick det bra, utom i kurvorna. Jag misstänker nämligen att resten av banan satt sig ordentligt tack vare stallets hopphästar. Men eftersom dessa hästar är större än oss så tar de inte ut lika långt i kurvorna. Så där var det mjukare. Det gick bra i arbetstrav och skritt, men i längd trav så skar hjulen ned i underlaget på ett obehagligt sätt. Utvärdering: Lätta dressyrpass i lugna tempon är nog okej redan nu. Men någon precision klarar den inte ännu!
I vilket fall som helst så får jag nog tillåtelse att markarbeta på den banan om jag vill. Precision håller jag mig till på gammelbanan. Den har ett mycket fastare underlag (då den är mycket äldre). Det blev lite stötbana av den nya p.g.a. av alla kratrar efter elefanthovarna (som sitter fast i hopphästarna). Seriöst..! Har ni sett halvblodshovar?! Jag drömmer mardrömmar om att verka sådana... Hahaha!
 
 
I vilket fall gick jag sedan över till intervaller på två olika ställen, samt några varv i grusgropen i blandat tempo. Det var nog välbehövligt, för vinden i kombination med vila hade gjort Julia allt annat än lugn. Hon var litet sprättig. Och efter några intervaller hade hon lyckats klivit ur en boot och knäppt upp den andra. Detta efter att det inte varit något krångel alls med bootsen på flera månader. Jag märkte inte ens något på hennes rörelsemönster, trots flera hundra meter på hårdpackad grusväg med lösa stenar på. Bootsen har definitivt blivit endast en förebyggande åtgärd för oss, vilket självklart är positivt!
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Julia, Körning, Träning;
Taggar: Bettlös körning, Easy boots, Julia the Shetty, Körhäst, Körning, Körträning, Shetlandsponny, Sportkörning